Naleśniki budyniowe? Jakoś nazwa nie specjalnie do mnie przemówiła. Mimo to, postanowiłam poeksperymentować. Okazało się, że były strzałem w dziesiątkę na moje kubki smakowe. Mogę śmiało powiedzieć, że to są najlepsze naleśniki jakie w życiu jadłam! Pachną i smakują niesamowicie. A dodatkowo nie zawierają mleka. Dziś robię je już drugi raz z rzędu i coś czuję, że nie ostatni. One dosłownie wciągają. J
Składniki na 4 naleśniki budyniowe
Ciasto:
1 jajko,
40g budyniu śmietankowego (w proszku)
150 ml wody,
1 łyżeczka kakao,
wybrane słodzidło (ksylitol/ miód/ stewia),
olej kokosowy do smażenia.
Nadzienie:
2 banany,
3 łyżki masła orzechowego,
opcjonalnie łyżeczka miodu.
Jak zrobić naleśniki budyniowe?
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Nadzienie: banana rozgniatamy widelcem lub blendujemy i łączymy z pozostałymi składnikami.
To wszystko. Proste, prawda? Dajcie znać w komentarzu, czy robiliście albo zrobicie budyniowe naleśniki! J
O mamuniu pierwszy raz o takich słyszę! Mam w domu masło orzechowe i nie wiem co z nim zrobić. Wybróbuję!
OdpowiedzUsuńNie słyszałem nigdy o takich naleśniczkach ale muszą być przepyszne i delikatne :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam takie naleśniki i uważam, że są na prawdę przepyszne!
OdpowiedzUsuńMój blog
Wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńhttps://magdalenaplak.wordpress.com/2018/03/03/put-a-sock-on/
Woow nie widziałem o jego istnieniu, muszę kiedyś go spróbować zrobić.
OdpowiedzUsuńSwietny przepis. Chętnie zrobię takie naleśniki
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o takich naleśnikach, ale z przyjemnością wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuń